گفتگو با برگزیده جشنواره کشوری جابربن حیان
هفته پژوهش بهانه ای شد تا بسراغ پژوهشگر ۱۱ ساله ای برویم آنهایی که برای یافتن پاسخ سوال خود، به کاوش جهان رفته اند تا هزارتوی جهان را کشف کنند.
فاطمه موسوی یکی از آن کودکان است که در پایه پنج ابتدایی مشغول به تحصیل می باشد که با تشویق پدر و مادرش موفق به ساخت دستگاه صیقل سنگ شد.
مریم میری مادر سیده فاطمه در گفتگو با خط اول گفت :علاقه به جمع آوری سنگها مخصوصا گوهر سنگهای سیستان و بلوچستان فکری به ذهنمان ایجاد کرد که این سنگها بصورت زیباتری در بیایند .
وی ادامه داد :وقتی علاقه فاطمه را در این زمینه دیدیم با کمک پدرش دستگاه صیقل سنگ را درست نمودیم این دستگاه نمونه داخلی ندارد و نمونه خارجی اش نیز با قیمت بالا به فروش می رسد.
مادر سیده فاطمه گفت :این دستگاه تشکیل شده از موتور کولر،تسمه ،دو میله و مخزن که با ریختن آب و ماسه و سنگهای کوچک ناهموار که این سنگها به مرور با ماسه و آب ساییده می شوند و پس از تقریبا دوماه سنگهای صاف و صیقلی و براقی بدست می آید که ارزش افزوده خیلی بالایی پیدا می کنند.
وی ادامه داد :جالب اینجاست که این دستگاه همان کاری را می کند که رودخانه به مرور بروی سنگها انجام می دهد ولی با این تفاوت که در رودخانه به مرور و سالها این اتفاق می افتد ولی دستگاه صیقل سنگ چند سال را به چندین ماه تبدیل به سنگهای براق می کند و یک پدیده زمین شناسی خوب و راحت به کمک این دستگاه می توان دید.
میری گفت :این دستگاه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش فناوری استان که در سال جاری تشکیل شد توانست در بین ۶۴ غرفه، رتبه برتر را کسب نماید.
ساخت دستگاه صیقل سنگ پدیده ای نو در زمین شناسی
ساخت دستگاه صیقل سنگ پدیده ای نو در زمین شناسی
انتهای پیام/